Program es szabalyzat

Ditrocks Verseny Program

Elso nap

12.07.2024 - PROLOG - Superenduro

Masodik nap

13.07.2024 - 90km Hard Enduro

Harmadik nap

14.07.2024 - 65km Hard Enduro

Szukseg eseten a Szervezo fenntartja a jogot a versenyprogram modositasara.

Ditrocks Szabalyzat

Verseny neve: DITROCKS Hard Enduro

A verseny titkárságánál zajlanak az események amelyek a verseny szervezésével és lebonyolításával kapcsolatosak (nevezések, technikai értekezletek, eredmények közzététele, fellebbezések benyújtása és megoldása, díjátadó ünnepség stb.) ami a Magor Csarda területén lesz.

Újdonságok

 • A nevezések, a pénteki prolog és a főtábor  a Magor Csárdánál lesz, ahol a szervező ingyenes kemping lehetőségeket kínál lakókocsik és sátrak számára.
 • Minden versenyzőnek kötelező a Garmin GPS (további információk a GPS részben).

RÉSZVÉTELI OSZTÁLYOK

 • PROFI – tapasztalt versenyzők, kiváló fizikai állapotban
 • EXPERTI – közepes nehézségű hard-enduro. Nem ajánlott kezdőknek.
 • HOBBY – kezdőknek, jó fizikai állapot szükséges
 • VETERÁNOK – 45 év feletti versenyzők, a pálya ugyanaz, mint az experteknek
 • LÁNYOK – közös pálya a HOBBY osztállyal

Minden osztály számára különböző pályák vannak. A HOBBY osztálynak a legegyszerűbb pályája lesz, az EXPERTI-knek nehezebb, technikásabb és hosszabb, a PROFI-knak pedig a verseny legnehezebb pályája. Minden verseny napján más lesz a pálya.

Az első napon a PROLOG zajlik egy endurocross/superenduro pályán, fa- és kőakadályokkal. A rajt a prologus napján kapott verseny számok alapján történik.

A második napon egy hosszú, nehezített szakaszokkal teli pályát kell teljesíteni, egy igazi hardenduro pályát. A harmadik napon a versenyzőknek egy rövidebb pályát kell teljesíteniük, mint a második napon, emelkedőkkel, lejtőkkel és technikás ösvényekkel. Az összes pálya jól jelölt, hogy könnyen járható legyen. A jelölésekről minden szükséges információt megkapnak a verseny előtt, a tájékoztatáson.

RÉSZVÉTELI DÍJ:
A nevezési díj 200 EUR!
A részvételi díjat 2024. július 10-ig lehet banki átutalással befizetni, ezt követően a rendezvény titkárságán már csak készpénzes fizetést fogadnak el.
A július 1-ig a befizetett díjból 80% visszatéríthető azon versenyzőnek, aki különböző okok miatt nem tud részt venni. Ezt követően nem fogadunk el kérelmeket a nevezési díj visszatérítésére.
A nevezési díj átutalható egy másik versenyzőnek. A nevezésekhez látogasson el a kijelölt oldalra: Iratkozas.

NYEREMENYEK
A nyereményalap több mint 2500 EUR összdíjjal rendelkezik!
Azok a versenyzők, akik a dobogón vannak, de nem vesznek részt a díjkiosztó ünnepségen, elveszítik az elért helyezésért járó díjakat.
Minden kategóriában az első 3 helyezettet díjazzák.
A PRO kategória első 3 helyezettje külön díjazásban részesül, a Prolog vége után.

LICENCEK
Minden DITROCKS hard enduro résztvevőjének érvényes versenyengedéllyel kell rendelkeznie a jelen évben:

 • Román versenyzők – FRM Hard Enduro vagy UNICA off-road engedély érvényes az aktuális év teljes időtartamára vagy csak erre a versenyre (a verseny titkárságánál vásárolható meg)
 • Külföldi versenyzők – FIM nemzetközi engedély (Enduro vagy Cross Country), FIM Europa (Enduro vagy Rally Raid).

Az érvényes engedélyeket és az orvosi biztosításokat a verseny titkárságánál is lehet beszerezni. Azoknak a külföldi versenyzőknek, akiknek nincs engedélyük, az országuk nemzeti motoros szövetségétől származó MEGENGEDÉS szükséges az engedély megszerzéséhez, amelyet a Román Motoros Szövetség (FRM) ad ki, érvényes egy versenyre – a DITROCKS hard enduróhoz. A licenccel rendelkező külföldi versenyzőknek START ENGEDÉLYT kell bemutatniuk.

A kiskorúaknak mindkét szülőtől jegyzőkönyvi nyilatkozat szükséges. Az 12 év alatti versenyzőket egy másik, nagykorú (szülő, rokon, barát) kísérje, aki felelősséget vállal értük. A versenyre való jelentkezést online, a www.ditriders.ro oldalon lehet elvégezni, ahol megtalálható a kitöltendő és aláírandó űrlap. Technikai problémák esetén az online jelentkezéssel kapcsolatban kérjük, küldjön nekünk egy e-mailt a ditrocksrace@gmail.com címre, és mi elküldjük Önnek a jelentkezési űrlapot a kitöltéshez, majd visszaküldjük azt e-mailen.

MOTORPARK ÉS SZERVIZ

Nincs motorkerékpár-parkoló, minden résztvevőnek egyénileg kell megoldania a motorkerékpárja tárolását.

SZERVIZZÓNA:

A motorkerékpár bármilyen beavatkozását/javítását csak egy legalább 200×100 cm méretű vízálló ponyván lehet elvégezni;
A szerviz területén az szervező biztosít egy edényt a folyadékok (olaj, fékfolyadék, kuplungfolyadék, hűtőfolyadék stb.) gyűjtésére. Ezeket a folyadékokat tilos véletlenszerűen vagy a kijelölt helyeken kívül eldobni;
A szerviz területén nem engedélyezettek a motorral történő próbaútak.

VERSENYSZÁMOK

A versenyszámokat az indulási sorrenddel összhangban az szervező osztja ki.
A versenyszámokat nem lehet megváltoztatni a verseny során. Az indulás az első napon a versenyszámok alapján történik, amelyek a jelentkezés és a fizetési megerősítés sorrendjében lesznek kiosztva.
Az első nap Prolog eredményeit a Titkárság területén kihirdetik. A második napon történő indulás sorrendje a Prolog végső eredménye alapján lesz meghatározva. A második nap végső eredménye (az első nap és a második nap időeredménye összeadva) a harmadik nap indulási sorrendjét fogja jelenteni.

ÜZEMANYAGTÖLTÉS:

Az üzemanyagtöltő helyek jól láthatóan lesznek jelölve. További információkat az üzemanyagfeltöltésről és az üzemanyagfeltöltési pontokról a tájékoztatón fogunk bemutatni.
Az üzemanyagtöltés kötelező leállított motorral történik.
Az üzemanyagfeltöltési helyeken szigorúan tilos a dohányzás.
Az szervező üzemanyagot biztosít a versenyzőknek az üzemanyagfeltöltési pontokon, a következő megjegyzésekkel:

 • az első nap – Prolog üzemanyaga minden versenyző felelőssége és költsége;
 • minden versenyző induljon a második versenynapon az üzemanyagtankjával tele ami a saját költségén történik;
 • a szervező naponta legfeljebb 5 liter üzemanyagot biztosít minden versenyző számára az üzemanyagfeltöltési pontokon (a Prologot kivéve);
 • a 2 ütemű motorkerékpárokkal rendelkező versenyzők az üzemanyagfeltöltési pontokon speciális olajjal kevert üzemanyagot kapnak, az arány 1:50;
 • A 2 ütemű motorkerékpárokhoz szükséges olaj teljes szintetikus típusú;
 • Az szervező által biztosított üzemanyag 95-ös RON benzin típusú.

ELLENŐRZŐPONTOK (CP) és egyéb versenyzéssel kapcsolatos információk

Az ellenőrzőpontok a versenyzők ellenőrzési pontjai lesznek, amelyek jól láthatóan lesznek jelölve az útvonalon. Mindegyik ellenőrzőponton legalább 2 bíró lesz jelen. Minden versenyző köteles az összes ellenőrzőponton áthaladni, és meg kell állnia az ellenőrzőpontnál, hogy a bírók regisztrálhassák őket. Minden versenyző biztonsága érdekében fontos, hogy az szervező tudja, hogy a versenyző pontosan hol van az útvonalon, ami a CP-listák ellenőrzésén keresztül lehetséges. Minden versenyző számára az ellenőrzőponton áthaladásról tanúk is szükségesek. Később bejelentjük a kiválasztott módszert (vagy egy olyan kártya, amelyet az ellenőrzőponton minden bíró compostál, vagy különböző színű műanyag szalagokat, amelyeket a versenyzőknek a checkpointon áthaladva kötnek a kormányra, vagy más változatok).

Bármilyen szabálytalanságot, a versenyző balesetét vagy technikai problémáit az útvonalon azonnal be kell jelenteni az első / legközelebbi ellenőrzőponton lévő bíróknak. Ha a baleset súlyosabb, azonnal lépjen kapcsolatba a Verseny Igazgatójával a mobiltelefonján, az előre közölt sürgősségi számok egyikén, hogy minden olyan adatot megadjon, amely segíti az érintett személy helyreállítását (a baleset helyét körülbelül, GPS-koordinátákat, ha lehetséges, a baleset jellegét és súlyosságát). Ha nincs jel a helyszínen, adja meg az adatokat egy másik versenyzőnek (ne hagyja magára az érintett személyt !!!), aki az első helyen jelentést tehet, ahol jelet kap és használhatja a mobiltelefont (általában magasabb területeken a traseón van jel, csak a völgyekben hiányzik). A segítségnyújtáshoz eltöltött időt levonják a nap végén a teljes időből. Ennek eredményeként minden versenyzőnek kötelezőnek kell lennie egy feltöltött mobiltelefonnal, amelyen keresztül hívásokat lehet végezni, amíg az útvonalon tartózkodik. Biztonsági intézkedésként minden résztvevő köteles működő zseblámpát is magával vinnie. Bármely versenyző, aki az ellenőrzőpont zárása után érkezik, nem folytathatja, és köteles visszatérni a táborba azon az útvonalon, amit a bírók vagy velük együtt jelölnek ki. Ennek a figyelmen kívül hagyása a versenyző kizárásához vezet.

Az útvonalon található ellenőrzőpontokat egy LÁTÓ TÉRRENDELKEZŐ RENDSZERREL figyelik meg, amely növeli a verseny méltányosságát és átláthatóságát.

GPS
A Garmin GPS készülékek kötelezőek minden versenyző számára. Bármely utólagos panaszt és fellebezést csak a csatolt Garmin GPS felvétellel fogadnak el.
A Garmin GPS készülékeket kölcsönözhetők 25 EUR-os áron az esemény időtartamára. A készülékek száma korlátozott, ezért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a ditrocksrace@gmail.com címen a foglalás érdekében.

VERSENY FELADÁSA

Feladás esetén kötelező a versenyzőnek ezt a lehető leghamarabb bejelenteni, akár telefonon, akár közvetlenül a verseny igazgatónak. Ha nem jelentik be, és keresési és mentési intézkedéseket tesz a csapat, a költségeket a versenyző viseli.

DISZCIPLINÁRIS SZABÁLYZAT ÉS DÖNTŐBÍRÓSÁG
A szankciók a következők:

 • Figyelmeztetés;
 • Időbüntetés;
 • Kizárás az adott napi versenyből;
 • Kizárás a versenyből.

A szankciókat a Verseny Igazgató határozza meg, az illetékesek javaslata alapján, az érintett sportoló véleményének és esetleges tanúk meghallgatása után. A Verseny Igazgató döntéseit lehet kifogásolni a verseny bíróságánál. A kizárás esetén a részvételi díj nem kerül visszatérítésre.

Fellebezések – Kontesztációk

Minden fellebezést írásban kell benyújtani a verseny titkárságán a verseny útvonal GPS felvételével együtt legfeljebb 30 percen belül a provizórikus eredmények közzététele után. Fellebezés esetén a panaszt előterjesztőnek 130 EUR (RON-ban kifejezve) díjat kell fizetnie, amely csak akkor térül vissza, ha a fellebezését elfogadják.

RANGSOROLÁS

A versenyidő kiszámításának képlete: próba selejtező idő + 2. nap idő + 3. nap idő + esetleges büntetések = végeredmény. Az a versenyző, aki az egész versenyútvonalat teljesíti (1. nap, 2. nap és 3. nap), minden ellenőrzőponton helyesen áthaladva (vagy a maximálisan engedélyezett ellenőrzőpontok számának elmulasztásával), a legrövidebb idő alatt, a verseny győztese. Minden részvételi kategóriában lesz egy-egy győztes.

Ha az események nem az szervező irányítása alatt állnak (például rossz időjárási viszonyok), a rangsorolást a verseny utolsó időzített ellenőrzőpont idő alapján határozzák meg, amelyen legalább a versenyzők teljes létszámának 30%-a áthaladt.

IDŐBÜNTETÉSEK ÉS KIZÁRÁSOK

1 .nap – PROLÓG

 • A prológon való megjelenés elmulasztása 1 órás büntetést von maga után.
 • A prológ döntőjén való megjelenés elmulasztása 30 perces büntetést von maga után.

2-3. nap

Az alábbi eseteket tekintik ellenőrzőpont elmulasztásának:

 • Egy versenyző nem jelenik meg egy ellenőrzőpontnál;
 • Egy versenyző egy ellenőrzőponton más irányból érkezik, mint a normál útvonal, vagy egy másik osztály útvonaláról;
 • Egy versenyző az ellenőrzőponton az útvonalon kívüli irányba vagy egy másik osztály útvonalára megy el.

Egy versenyző kizárása bekövetkezhet az alábbi feltételek mellett:

 • Jelenlét az útvonalon a verseny kezdete előtt;
 • Járó motorral történő tankolás;
 • Dohányzás a tankolási ponton;

Ha egy versenyző nem áll meg az ellenőrzőponton vagy bármely más ponton az útvonalon, amikor az ellenőrzőponton lévő személyzet ezt kéri, 1 órás büntetést von maga után.

Az ellenőrzőpont vagy az útvonal bármely más pontjának elkerülése vagy kihagyása, ha az ellenőrzőponton lévő hivatalnok ezt kéri, 2 órás büntetést von maga után.

RÉSZTVEVŐK FELELŐSSÉGE

A versenyzőknek kötelező a szervező által biztosított minden promóciós anyagot felragasztaniuk a motorjaikra. A verseny útvonala teljesen kívül esik a közutaktól. A versenyzőknek a bázis és a rajt közötti közúti szakaszokon, a cél és a bázis közötti közúti szakaszokon, valamint a verseny szakaszainak összekötő szakaszain történő utazásuk során be kell tartaniuk a érvényes Közúti Közlekedési Törvény rendelkezéseit. A felelősség a versenyzők teljes mértékben azokon a közúti szakaszokon történő tevékenységeikért felelős. A versenyzőket arra kérjük, hogy ne hagyják figyelmen kívül a felszerelésüket vagy személyes holmijukat, a szervező nem vállal értük felelősséget. Minden versenyző saját kockázatára vesz részt a versenyen.
Szükség esetén a szervező fenntartja a jogot a versenykiírás és szabályzat módosítására.