Ditrocks Verseny Program

Elso nap

14.07.2023 - PROLOG - Superenduro

Masodik nap

15.07.2023 - 90km Hard Enduro

Harmadik nap

16.07.2023 - 65km Hard Enduro

Szukseg eseten a Szervezo fenntartja a jogot a versenyprogram modositasara.

Ditrocks Szabalyzat

• Verseny neve: DITROCKS hard-enduro
• Foszervezo: Club Sportiv DITRIDERS
• Felugyelet: FRM – Federația Română de Motociclism
Idotartam: 14-16 iulie 2023
Tabor Helyszin:  Lasd Google Maps-en
• Weboldal: www.ditrocks.ro
• Email: ditrocksrace@gmail.com

VERSENYOSZTALYOK
PRO – a tapasztalt, nagyon jo fizikai allapotu versenyzok
EXPERT – tapasztalt, jo fizikai allapotu versenyzok
HOBBY – Nem ajanlott kezdoknek
VETERAN – a 45 ev feletti versenyzok szamara
WOMAN – NOI versenyzok – a nyomvonal megegyezik a Hobby osztalyeval

A Hobby osztaly a legkonyebb palyan lesz, mig az EXPERT nehezebb, technikaiak es hosszabbak. A PRO-k a legnehezebb palyan lesznek. A verseny minden napjan kulonbozo palyak lesznek.

Az elso napon kerul sor a PROLOGRA, az alaptaborban epitett extremenduro palyan. A start a helyszinen torteno beiratkozas utan kapott rajtszamok alapjan fog tortenni.
A masodik nap a leghosszabb, legnehezebb es a legtechnikasabb palya minden kategoria szamara, egy igazi kihivas lesz. A 3. napon a versenyzok rovidebb es gyorsabb palyat kell megtegyenek, maszokkal, ereszkedokkel es koves folyokkal tarkitva. Minden palya egyertelmuen, lathatoan lesz jelolve, hogy konnyu legyen megtalalni. A jelolesekrol a verseny kezdete elott mindenki megkapja a szukseges informaciokat.

UJDONSAGOK
– Idén nem lesz szervezett indulás a Bázisról a rajt területre, minden versenyzőnek saját magának kell eljutnia a rajt területére. A rajt területének helyszinét 2023.07.14-én tesszük közzé!
– Idén nem lesz őrzött motor park létesítve, minden versenyzőnek saját magának kell tárolnia a motorkerékpárját.
– A prolog a bázis táborban lesz egy szuper enduro/endurocross pályán, mely akadályokból áll és kialakítottak.


REGISZTRACIOS DIJAK

A nevezesi dij 200 euro!
Ingyenes regisztralas a Girls(lanyok) kategoriaban.
Problema eseten ami meg gatolja a versenyen valo reszvetelt, a benevezesi dij 80%-a vissza igenyelheto 2023 julius 12-ig. Julius 13. utan a befizetett benevezesi dij nem igenyelheto vissza.
Befizetett benevezesi dij atruhazhato mas a versenyben resztvevo versenyzo reszere.
A visszateriteshez a versenyzonek visszateritesi kerelmet kell küldenie e-mailben, amely tartalmazza a teljes nevet / IBAN / SWIFT / bank nevet / varos / orszag. / es telefonszamat.

NYEREMENYEK

A nyeremenyek osszerteke 2500 EURO penzben es enduro termekekben + 15.000 EURO ertekben Voucherek a Nordicamoto.ro jovoltabol.
A nyeremenyatadon a nyeremenyeket csakis szemelyesen a nyertesek vehetik at, meg nem jelenesuk eseten a nyeremenyuket elveszitik a hianyzo versenyzok.
Minden kategorian belul az elso 3 hely kerul dijazasra. 
A PRO kategoria elso harom helyezettje dijban reszesul a Prolog futam utan.

LICENC INFORMACIOK
Valamennyi versenyzonek naprakesz ervenyes versenyvizsga-engedellyel kell rendelkeznie
• Romaniai versenyzok – a Hard Enduro FRM licence vagy UNICA , a jelenlegi evre vagy csak erre a versenyre ervenyes
• Kulfoldi versenyzok – nemzetkozi FIM engedely (Enduro vagy Cross Country), UEM (Enduro vagy Rally Raid) engedely
A versenyre ervenyes engedely es egeszsegbiztositas a verseny titkarsagan veheto igenybe. Azon kulfoldi versenyzok, akik nem rendelkeznek engedellyel, rendelkezniuk kell a Motorosok Orszagos Szovetsege altal kibocsajtott REALEASE-el az orszagukban ahhoz, hogy a FRM altal kiadott engedelyt 1 futamra ervenyesitsek – a DITROCKS hardenduro eseteben. Nekik START ENGEDELLYEL kell rendelkezniuk.
A 18 ev alattiaknak kozjegyzo altal hitelesitett engedellyel kell rendelkezniuk mindket szulo reszerol. A 12 ev alattiakat egy masik versenytarsnak / szulonek / rokonnak / baratnak (+18) kell kisernie, aki felelosseget vallal szamukra. A regisztracio online erheto el: www.ditriders.ro, ahol megtalalhato a kitoltendo es feliratkozo belepesi urlap. Az online bejegyzessel kapcsolatos technikai nehezsegek eseten kerjuk, irjon nekunk egy e-mailt a ditrocksrace@gmail.com cimre, es elkuldjuk neked a belepesi urlapot, igy toltve ki azt es kuldje vissza nekunk.

VERSENYSZAMOK
A versenyszamokat a rendezo a regisztracios sorrendben adja meg.
A versenyszamok nem valtoztathatok meg a verseny soran. Tilos a verseny elinditasa a rendezvenyszervezo altal a motorkerekparhoz rendelt versenyszamok nelkul. A versenyzok nem keszithetik el sajat versenyszamukat. Abban az esetben, ha a versenyszamok sulyosan romlottak, a versenyzok igenyelhetik a Szervezotol a versenyszamok uj peldanyat.

A kategoria: 1-tol 99-ig terjedo szamok
B kategoria: 100-199
C kategoria: a 200-299
Veteran kategoria: nr. 300-350
Girls kategoriaban: nr. 400-420

A szerviz park szabalyai (paddock):
– a motorkerekpar minden technikai beavatkozasat vizallo ponyvan vegzik, amelynek minimalis merete 200×100 cm;
– A szervizparkban a szervezo tartalyt biztosit a folyadekok (olaj, fekfolyadek stb.) gyujtesere. Tilos ezeket a folyadekokat veletlenszeruen vagy a kijelolteken kivul mas helyeken elhagyni;
– a szervizparkban nem engedelyezett a motorkerekpar vezetesi tesztje.
A hideg park es a szolgaltatasi terulet szabalyainak be nem tartasa a versenyzok szankcionalasahoz vagy akar kizarasahoz vezethet.

RAJT
Az 1. napon(PROLOG) a versenyzok azon versenyszam alapjan indulnak, amelyet a regisztracio utan es a fizetes sorrendje alapjan kapnak . Az 1. napi eredmeny a Titkarsag kozeleben levo hirdetotablan fog megjelenni. A masodik menetvonal kezdo idopontjat a napi 1. rangsor hatarozza meg. A 3. nap utan a vegso helyezes (1. nap + befejezesi ido 2. nap) jelenti a 3. nap inditasi sorrendjet.

TANKOLAS
Vilagosan megjelolt helyen lesz elerheto. Az uzemanyagtoltesrol es az uzemanyagtoltesi pontokrol szolo tovabbi informaciok az eligazitason kerulnek bemutatasra. Tankolni csak leallitott motorral engedelyezett.
A dohanyzas szigoruan meg van tiltva a tankolasi pontban.
A szervezo az uzemanyagot az alabbiakkal latja el:
• az elso napra szukseges uzemanyag a versenyzok felelossege;
• a versenyzok a verseny masodik napjat teljes tankolassal kezdik meg, sajat koltsegukon;
• a szervezo az uzemanyagot az uzemanyagtolto allomason belul egy 5 literes maximalis hataron / versenyzon / versenyen belul biztositja
• a ketutemu motorkerekparral rendelkezo versenyzok egy specialis olajjal kevert uzemanyagot kapnak 1: 50 aranyban;
• a ketutemu motorkerekpar specialis olaja a teljes szintetikus tipus;
• a szervezo altal biztositott uzemanyag a RON 95 tipusu benzin

ELLENORZOPONTOK (CP) es egyeb informaciok a versenyre vonatkozoan
Ellenorzo pontok a versenyzo ellenorzo pontjai, amelyek egyertelmuen megjele0nnek a palyan. Minden CP-ben minimum 2 jatekvezeto lesz. Minden versenyzo koteles minden CP-t erinteni, minden CP-ben megallni, hogy a versenyben regisztraljak.
Nagyon fontos minden versenyzo biztonsagaert, hogy a szervezo tudja, hogy hol van a palyan, ami a CP listajanak megtekintesevel lehetseges. Minden versenyzo szamara idomeroket fogunk hasznalni. Barmilyen szokatlan esemenyt eszlelunk, -serult versenyzo, technikai hiba illetve minden olyan szembetuno esemeny, amelyet a versenyzok biztonsagat veszelyeztetheti -, az elso CP-ben be kell jelentkezni. Ha komolyabb serules vagy baleset szemtanui vagyunk, kozvetlenul mobiltelefonnal lepjunk kapcsolatba a Versenyigazgatoval, a megadott telefonszamokat felhasznalva, es adjuk meg neki az esemeny osszes reszletet, peldaul a GPS-koordinatakat, a baleset helyet, es ha lehetseges, mennyire sulyos a baleset. Abban az esetben, ha nem kap jelet a telefonunk, kerjunk segitseget egy masik versenyzotol; semmikepp ne hagyjuk magara a serultet! A segitseged felajanlasara forditott idot a teljes idobol a nap vegen lecsokkentjuk. Ennek kovetkezteben minden versenyzonek rendelkeznie kell egy feltoltott mobiltelefonnal, igy hasznalhatja, mikozben a palyan tartozkodik. Minden resztvevonek rendelkeznie kell egy funkcionalis zseblampaval. Az a versenyzo, aki a palya lezarasa utan erkezik a CP-be, nem tudja befejezni a versenyt. Vissza kell ternie az alaptaborba a palyan, amelyet a szervezok kijelolnek, vagy az ok kiseretukben. A szabalyok be nem tartasa a versenyzo kizarasahoz vezet.

A pályán lévő ellenőrző pontokat élő nyomkövető rendszerrel figyelik, amely igazságosabbá és átláthatóbbá teszi a versenyt.

GPS
A Garmin GPS készülékek kötelező a Pro (A) osztályú versenyzők számára, és ajánlottak (de NEM kotelezo) a többi osztály versenyzői számára is. Bármilyen vitás kérdés vagy fellebezés csak Garmin GPS altal keszitett felvetelel csatolva fogadható el.

A Garmin GPS készülékeket bérelheti a szervezőtől 25 EUR-ert a teljes rendezveny idejere. Az eszközök száma korlátozott ezért kérjük lépjen velünk kapcsolatba mihamarabb a ditrocksrace@gmail.com címen eszköz foglalással kapcsolatban.

KILEPES
Versenybol valo kilepes eseten kotelezo modon ertesiteni kell a Versenyigazgatot a leheto leghamarabb, telefonon vagy kozvetlenul. Ha nincs bejelentes, keresesi es mentesi akciokat hajtanak vegre a kilepett szemely keresese erdekeben, akkor a koltsegek a kilepett versenyzot terhelik.

IDOBUNTETESEK ES KIZARASOK

1. nap – PROLOG
• A prologon való megjelenés hiánya 1 órás büntetést von maga után.
• A prologon döntőjében való megjelenés hiánya a kvalifikált versenyzők számára 30 perc büntetést von maga után.

2-3. nap – OFFROAD
Az alábbi eseteket tekintik ellenőrzőpont kihagyásának:
• Versenyző hiánya egy ellenőrzőpontnál.
• Versenyző megérkezése egy ellenőrzőponthoz más irányból, mint a normál versenypálya vagy más osztály útvonala.
• Versenyző távozása egy ellenőrzőpontból a versenypálya más irányába vagy más osztály útvonalán.

A versenyző kizárása az alábbi feltételek teljesülése esetén lehetséges:
• Jelenlét a versenypályán a verseny kezdete előtt.
• Az autó beindítása tankolás közben.
• Dohányzás a tankolási ponton.

Az ellenőrzőpont vagy a pálya bármely más pontján való megállás elmulasztása, ha azt az adott ellenőrzőpont hivatalnoka kéri, 1 órás büntetést von maga után.
Az ellenőrzőpont vagy a pálya bármely más pontjának kihagyása, ha azt az adott ellenőrzőpont hivatalnoka kéri, 2 órás büntetést von maga után.
Az 1. nap offroad szakaszának 8. ellenőrzőpontjának kihagyása 4 órás büntetést von maga után.

FELLEBBEZES
A fellebbezest irasban kell benyujtani a verseny titkarsagahoz az elozetes eredmenyek megjeleneset koveto legfeljebb 30 percen belul. Fellebbezes benyujtasakor a fellebbezo 130 euros (RON-ban kifejezett) dijat fizet, amelyet csak akkor lehet vissza igenyelni, ha a fellebbezest elfogadtak.

OSZTALYOZAS
A versenyido szamitasanak MODSZERE: 1. nap Prolog kvalifikacio ido + ido 2. nap + 3. nap + esetleges szankciok = vegso ido Az a versenyzo, aki az egesz versenypalyat (1. nap, 2. nap es 3. nap) a legrovidebb ido alatt vegig versenyzi, az egyes ellenorzo pontokon haladektalanul atmegy (eleri az ellenorzo pontok maximalis szamat), a verseny gyoztese lesz. Minden egyes reszveteli kategoriara kulon gyoztes lesz. A szervezo (pl. Idojarasi viszonyok) altal nem szabalyozott esemenyek eseten a rangletrat az utolso ellenorzo pontban szereplo ido figyelembevetelevel kell meghatarozni, amely a versenyzok osszesitett szamanak legalabb 30% -at eleri.

A RESZTVEVOK FELELOSSEGE
A versenyzok kotelesek csatolni a szervezo altal a motorkerekparhoz adott promocios anyagokat. A versenypalya teljesen ki van zarva a kozutakon. A Moto Park es a Start kozotti, a Finish es a Moto Park kozotti kozuti szakaszokon, illetve a verseny szakaszai kozotti osszekoto reszeken a versenytarsak a hatalyos utkodex rendelkezeseinek megfeleloen kell kozlekedjenek. A versenytarsak tevekenysegenek a kozuthalozat ezen reszei iranti felelossege teljes mertekben rajuk tartozik. A versenyzoket arra kerik, hogy ne hagyjak felugyelet nelkul felszerelesuket vagy szemelyes targyukat, a szervezo nem vallal felelosseget. Csak a motorkerekpar motorkerekparjat felugyelik es orzik. Minden versenyzo sajat felelossegere vesz reszt a versenyben. Polgari es buntetojogi felelosseg a szemely, a tobbi versenytars vagy barmely vagyont erinto karokert kizarolag a resztvevok felelossege.
Szukseg eseten a Szervezo fenntartja a jogot a verseny menetrend modositasara